Blogg

Digital detox

Vi tror på at et ryddig hjem med et godt system i bunn gir et bedre liv. Det samme gjelder våre digitale duppedingser.

Vi forstyrres av reklame og pop-ups over alt og det hoper seg opp med apper og diverse vi ikke bruker eller trenger. Rydd opp skikkelig én gang og få færre forstyrrelser i hverdagen.

MOBIL / NETTBRETT

Det første og enkleste du kan gjøre er å gå igjennom appene dine. Slett de du ikke bruker: hold appen inne til den begynner å vibrere. Da dukker det opp et kryss i hjørnet på appen som du trykker på for å slette den.

Organiser appene dine ved å holde en av de inne til de vibrerer og dra de til der du vil ha de. Vi har selvsagt (!) fargesortert våre, men mange velger å sortere de etter type/ kategori. Velg hva som passer best for deg.

VARSLER

Spretter det opp varsler og plinger det i telefonen din gjennom dagen? Da kan det være deilig å skru av de du ikke trenger som bare forstyrrer deg.

Gå inn på Innstillinger, på iPhone ser den omtrent slik ut:

Trykk på Varslinger. Her kan du velge om varslene skal forhåndsvises og du kan velge varsler per app.

DIGITALE BILDER OG VIDEOER

Dette er et arkiv som kan være relativt stort. Bilder og videoer er det som tar mest plass på telefonen/ nettbrettet. Derfor kan det være smart å rydde opp her slik at du slipper å måtte betale for mer lagringsplass. Det lureste er å starte med å lage mapper med kategorier du kan sortere bilder/ videoer i. Mange sorterer etter år, du kan også sortere etter kategori, feks: barn (en til hvert barn), ferier, oppskrifter, tips, viktige ting osv. Logg deg inn i skyen din (feks iCloud.com) og slett og organiser der -det er enklere å jobbe med en større skjerm når du skal ta en skikkelig opprydding. Her sletter du på tvers av enhetene slik at du bare trenger å gjøre jobben én gang.

TIPS: Du kan opprette en mailkonto til hvert barn og sende bilder/ videoer med en liten notis innimellom som du gir barnet innlogging til på 18 års dagen -som et digitalt album.

Oppretthold det nye systemet ditt ved å gå igjennom en gang i uken/ mnd eller det som passer for deg. Med et godt system i bunn, går det fort!

 


Rydd bort julen

Jeg elsker julen og alt som hører til. Samtidig synes jeg det er deilig når 1. januar kommer og jeg kan rydde den bort! Noen lysslynger får bli en god stund til, bare fordi jeg synes det er så fint i den mørke tiden.

Julepynten oppbevarer jeg i gjennomsiktige bokser for full oversikt. Boksene har jeg kjøpt på Staples. Investér i bokser av kvalitet med en gang. De rimeligere boksene har en tendens til å sprekke… Husk at like bokser i boden gir et ryddig uttrykk.

Slik ser boksene ut:

Jeg merker de med denne Brother merkemaskinen og bruker gjennomsiktig tape med svart skrift (begge får du hos Staples/ Lyreco).

JULEKULER

Julekuler oppbevarer jeg i en boks med inndelinger jeg kjøpte på Home and Cottage. Du får også mer holdbare varianter i plast hos Lyreco. Alternativt kan du hente pappesker på vinmonopolet med ferdige inndelinger -helt gratis! Ønsker du et annet uttrykk (enn vinkasse ;)), kan du pakke de inn i gavepapir.

Det er så stas når dere bruker tipsene mine og sender meg bilder:)

LYSSLYNGER

Lysslynger snurrer jeg rundt en tom tørkerullhylse og merker de med hvor jeg bruker de. Skriv gjerne om de er beregnet til ute- eller innebruk. Her kan du bruke det du har: en sammenrullet avis eller magasin eller en tom plastflaske.

Tenk kategori når du fordeler julepynten i boksene og merk de. Julekulene for seg, lysslyngene for seg osv.


Er du ute etter flere tips?

Klikk her for å lytte til podcastepisoder og få inspirasjon fra andre artikler vi har deltatt i.


Instagram

Følg oss på Instagram og Facebook for tips og inspirasjon!